Blog

Tijdje stil

Het is al een tijdje geleden dat ik wat op mijn blog heb geplaatst. Dit komt onder andere omdat ik bezig ben met een groter project te maken die straks ook weer op mijn blog komt te staan. Ik ben nu een grote cape aan het maken. Ik ben er in de eerste week van juni aan begonnen, en ben nu krap aan net over de helft. Daarbij komt dat, als je zo’n groot project, in de zomermaanden op schoot hebt liggen terwijl je er aan werkt, je het al snel warm krijgt en het project wat vaker aan de kant legt. Ik hoop dat, nu we richting herfst gaan, ik er wat vaker aan kan werken. De hoop was om het project eind september af te hebben, maar als ik nu zie hoe ver ik nu ben, denk ik dat ik nog wat langer bezig ben er aan. Ik heb me er een beetje op verkeken.

Dit is mijn inspiratiebron. Ik weet alleen nog niet zeker of ik een capuchon er aan ga maken. Dat is onder andere afhankelijk van hoeveel wol/garen ik nog over heb als ik de mantel zelf af heb, hoe die dan valt en hoe warm die dan al is.

Corona-virus

In verband met het corona-virus zijn veel activiteiten/evenementen afgelast. Ook het vrijwilligerswerk wat ik normaal gesproken doe is tot nader bericht stilgelegd. Ik sluit mij aan bij de groep mensen die het verstandiger vinden om af te lasten, want voorkomen is beter dan genezen. Ik hoop, net zoals iedereen, dat dit virus snel voorbij is en dat het dagelijks leven weer gewoon zijn gang kan gaan. In de tussentijd zal ik thuis mijn hobby gewoon verder beoefenen en proberen mijn blog bij te houden.

Wanneer er weer evenementen zijn / vrijwilligerswerk weer doorgaat, zult u in de agenda op mijn website zien waar ik wanneer zit.

Nieuwe pagina

Vandaag heb ik een nieuwe pagina op mijn website toegevoegd. Ik had een aantal maanden geleden al alle kaartweefpatronen, die ik op pinterest had staan op computer opgeslagen, en gesorteerd op aantal kaartjes. En zo heb ik ze nu ook op website staan. Het is nu makkelijker om patronen te kiezen/ zoeken bij het aantal kaartjes wat ik wil gebruiken per keer. Hopelijk kan ik op deze manier andere mensen die kaartweven of het willen gaan leren, helpen een keuze te maken welk patroon ze willen gaan maken.

Opnames

Al geruime tijd draait op Omroep Gelderland een heel leuke serie, genaamd de Ridders Van Gelre. Dit is een serie die over de geschiedenis gaat van het Hertogdom Gelre en Gulik.

In oktober 2018 waren er tijdens het Middeleeuwse Festijn Hernen opnames voor dit programma en mij is gevraagd hier aan mee te werken.

Gisteravond werd de aflevering uitgezonden. Hieronder de link naar die betreffende aflevering:

Kasteel Doorwerth Toevallige Ontmoetingen 25-11-2018

Ik had eerder in de agenda op mijn site staan dat ik 25-11-2018 op Kasteel Doorwerth zou zijn tijdens toevallige ontmoetingen. Helaas kan dat van mijn kant niet doorgaan omdat de trein die ik normaal neem naar Doorwerth die dag niet rijdt wegens werkzaamheden op het spoor. Met de bus zou ik enkele reis ruim een uur extra reistijd kwijt zijn en dan zou het voor mij geen zin hebben om in Doorwerth te zijn. Dan ben ik net daar en kan ik direct weer alles inpakken en naar huis gaan met de zelfde lange reistijd als op de heenweg.

Eindelijk online

Vandaag is eindelijk de website online gegaan. Mijn man heeft heel veel uren werk gestoken erin. We hebben veel overlegd, onder andere hoe de website er uit moest komen te zien en wat ik er allemaal op wilde hebben staan. En dit is hoe de website er nu dus uiteindelijk uit is komen te zien. Laat gerust een reactie achter op de contactpagina, of bij een blog.