Omslagdoek

Afgelopen 5 weken heb ik aan een wollen omslagdoek gewerkt met naaldbinden. Ik zal vandaag in mijn blog aan de hand van foto’s uitleggen hoe ik die gemaakt heb.

Ik ben begonnen met 7 bollen wol.
Ik heb de omslagdoek in een V-vorm gemaakt. Op iedere hoek (bij de pijltjes) heb ik 7 extra steken gemaakt voordat ik de omslagdoek draaide om aan de volgende toer te beginnen.
Hier heb ik 7 steken extra gemaakt voordat ik de omslagdoek 180 graden draai om aan de volgende toer te beginnen.
Hier heb ik de omslagdoek 180 graden gedraaid en 3 lussen terug weer ingestoken om aan de volgende toer te beginnen.
Onder in de V-hoek maak ik ook 7 steken extra maar draai ik NIET de omslagdoek 180 graden om maar blijf ik aan de zelfde kant werken.
Ook onder in de V-hoek steek ik 3 lussen terug en ga dan verder aan deze toer. Zo krijgt men een V-vorm in de omslagdoek.
Hier heb ik 1 bolletje van 7 verwerkt in de omslagdoek.
Hier is de omslagdoek helemaal klaar.
Ik heb er voor gekozen om de lange zijde ( die over de schouders en in de hals valt ) om die ook een toer te naaldbinden, omdat er dan een mooie rechte lijn in zit en die dan mooier afgewerkt is naar mijn mening.

10 gedachten aan “Omslagdoek”

 1. Het enige wat ik kan zeggen: prachtig!!!!!
  Ik heb het ook in werkelijkheid gezien. Enorm mooi!!!!
  Weer mijn complimenten!!!!
  🥰🥰🥰🥰🥰

  1. Hoi Anita,
   Dank je wel.
   De steek die ik gebruikt heb, ben ik de naam van vergeten helaas, maar is de steek met vier lussen achter de duim. (oslo-steek =1 lus achter duim, mammen-steek = 2 lussen achter duim, broden-steek = 3 lussen achter duim, en ik heb dan de 4 lussen achter duim maar kom niet meer op de naam)
   Groetjes Heidi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *